Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 4. 7. 2024, je v dvorani Kolpern potekala slovesna podelitev spričeval poklicne mature in zaključnega izpita. Zelo ponosni smo, da imamo letos kar šest zlatih maturantk, med njimi dve diamantni, ki sta osvojili vseh 23 točk.

Diamantni maturantki sta postali Nuška Šenk iz 4.BV in Julija Tomaževič iz 4.AZ. Zlate maturantke pa so Eva Strgar in Manca Rakar iz 4.BV, Ana Požar iz 4.AV in Maja Luznar iz 4.AZ.

Vse točke na zaključnem izpitu sta dosegla Edi Spahiu iz 3.M in Mihaylo Tsekov iz 2.P.

Letošnja slavnostna podelitev spričeval je bila nekaj posebnega. Vsak dijak programa zdravstvena nega je poleg spričevala prejel še jubilejno značko ob 100-letnici poklicnega izobraževanja medicinskih sester v Sloveniji. Našim dijakom je značke podelila gospa Alenka Bijol, predsednica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske. Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, ki je poskrbela za jubilejne značke, želi, da le-ta postanejo neke vrste popotnica pri njihovi profesionalni skrbi za človeka.

Tudi vsi ostali dijaki so maturo in zaključni izpit opravili zelo uspešno. Iskrene čestitke tako dijakom kot njihovim učiteljem. Srečno na novih življenjskih poteh. 🍀

Dostopnost