Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Strokovna ekskurzija: Obisk Fakultete za vede o zdravju - 25. 1. 2019 uredil: Petra Naglic, Datum objave: Torek, 12 Februar 2019 17:17

Tako kot lani, smo tudi letos obiskali Fakulteto za vede o zdravju v Izoli. Ekskurzije  so se udeležili dijaki 4. AZ in 4. BZ ter profesorice Ljubica Ravnikar, Nevenka Bregar in Petra Alič. Obisk Fakultete je vedno zanimiv za dijake, ker poteka pred informativnimi dnevi in tistim ki se odločajo za Izolo, prikrajša pot.

Na Fakulteti z najlepšim razgledom so nam predstavili organizacijo dela, pokazali specialne kabinete s simulacijskim centrom, seznanili dijake z študijskimi programi - zdravstvena nega, dietetika, aplikativna kineziologija, fizioterapija (v postopku akreditacije). Seznanili so dijake o možnostih prijave, vpisnih pogojih, številom točk, potrebnih za vpis na posamezne programe.

Za moški del dijakov je bil še posebej zanimiv program aplikativna kineziologija. Ta program je zasnovan tako, da študenta usposobi za preventivno delovanje, oblikovanje in vodenje programov gibalnih-športnih aktivnosti, gibalne terapije in promocije aktivnega življenskega sloga.

Po ogledu in predstavitvah smo bili dogovorjeni za obisk bolnišnice Izola, ki se nahaja poleg fakultete. Žal nas ta dan niso mogli sprejeti zaradi gripe, ki se je v večjem številu pojavila v bolnišnici. Predstavnica bolnišnice, zadolžena za pedagoški del, nas je prijazno pozdravila in sprejela na Fakulteti, kjer nam je predstavila to ustanovo.

Domov smo se vrnili polni novih spoznanj in lepih vtisov.

Ljubica Ravnikar

 

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

453 Splošno

Zaznamki

Strokovna ekskurzija: Obisk Fakultete za vede o zdravju - 25. 1. 2019 Strokovna ekskurzija: Obisk Fakultete za vede o zdravju - 25. 1. 2019 Strokovna ekskurzija: Obisk Fakultete za vede o zdravju - 25. 1. 2019 Strokovna ekskurzija: Obisk Fakultete za vede o zdravju - 25. 1. 2019 Strokovna ekskurzija: Obisk Fakultete za vede o zdravju - 25. 1. 2019 Strokovna ekskurzija: Obisk Fakultete za vede o zdravju - 25. 1. 2019

Na vrh strani