Skoči na glavno vsebino

Erasmus+

Razpis za praktično usposabljanje z delom v tujini za šolsko leto 2024/25

Po treh delovnih tednih v Angliji je v petek sledilo še zaključno dejanje – podelitev certifikatov o opravljeni praksi, ki jo je organizirala partnerska organizacija Tellus Education Group. Dijaki so se dobro odrezali in bili prav vsi za svoje delo pohvaljeni. Čestitke vsem!

Kaj ob koncu pravijo dijaki?

Timotej:
Izmenjava je name zelo močno vplivala, saj sem postal precej bolj spoštljiv do drugih, naučil sem se živeti bolj odgovorno in samostojno, spoznal sem nove tehnike dela, mnogo novih študentov od drugod in se veliko novega naučil o Plymouthu.

Nuša in Martina:
Bivanje v Angliji se nama je zdelo zelo prijetno. Zelo sva zadovoljni z najino gostiteljsko družino, s katero nisva imeli nobenih problemov (hrana, pranje perila, upoštevanje zasebnosti…). Gospa Hurley nama je vedno svetovala zanimive točke za ogled in fotografiranje in z veseljem sva upoštevali njene nasvete.
Opravljanje praktičnega usposabljanja v tujini se nama zdi kot dobra izkušnja ter popotnica za boljše delo v prihodnosti.

Luka G.:
Po eni strani komaj čakam da vidim družino in prijatelje, po drugi strani pa sem se tako navadil življenja tukaj, da mi bo kar malo težko oditi. Brez dvoma bom pogrešal sodelavce ter seveda mojo gostiteljico, ki je bila zelo prijazna in je pomagala pri čemerkoli. Zelo sem bil zadovoljen z mojim delovnim mestom, saj sem se naučil veliko novega, pri čemer so pa mi z veseljem pomagali zaposleni.

Lavra:
Celotna izkušnja mi je bila všeč, kjub nekaj slabim trenutkom, ki pa so prisotni povsod. Naučila sem se predvsem veliko o različnih kulturah ter raznolikosti med Slovenijo in Anglijo. Mislim tudi, da sem izboljšala svojo angleščino, predvsem razumevanje angleščine, saj ljudje tam govorijo zelo hitro in veliko besed vmes »pojejo«, zato je bilo na začetku razumevanje malo težje. Tako izkušnjo bi priporočila vsem in bi jo z veseljem ponovila.

Matjaž:
Zelo sem vesel, da sem se prijavil na ta projekt. Zelo se zahvaljujem Erasmusu in Tellusu za izjemno organizacijo tega projekta. Pogrešal bom ta kraj, službo in zelo dobre večerje pri gostiteljici. Šef mi je celo rekel, če bom kdaj živel v Angliji naj jih pokličem za službo. Če bom še kdaj prišel v Anglijo, bolj natančneje v Plymouth, bom definitivno obiskal moje podjetje in gostiteljico.

Zaključek naše mobilnosti sta fantastično dokumentirali in ubesedili Nuša in Martina:

Za konec pa še slika sončnega zahoda, ki v prenesenem pomenu ponazarja konec našega bivanja v Angliji.

Farewell Plymouth!

Dostopnost