Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

25 - letnica pobratenja med Jesenicami in Nagoldom uredil: Petra Naglic, Datum objave: Četrtek, 3 Oktober 2019 11:53

Občina Jesenice in občina Nagold že 25 let tesno sodelujeta na različnih področjih. Minuli konec tedna sta mesti Jesenice in Nagold praznovali 25. letnico uradnega pobratenja.

Nagold je obiskala delegacija občine na čelu z županom Blažem Račičem, člani Pihalnega orkestra Jesenice – Kranjska Gora, člani folklorne skupine Jesenice – Dovje Mojstrana, člani Fotografskega društva Jesenice, učenci Glasbene šole Jesenice in skupina jeseniških kolesarjev. S strani Občine Jesenice je bila povabljena na praznovanje tudi Srednja šola Jesenice. 

V mestnem parku stoji skulptura, ki jo je Občina Jesenice lani podarila mestu Nagold. Stilizirana »visoka peč« je nastala po osnutku dijakov strojne usmeritve naše šole in spominja na tradicijo jeklarstva na Jesenicah.

Obisk v Nagoldu je bil namenjen tudi krepitvi povezav med našo šolo in šolami v Nagoldu. Dijaki drugih letnikov vsako leto v okviru strokovne ekskurzije obiščejo Nagold in spoznajo tamkajšnje delo v vrtcih in bolnišnici. Želimo si še tesnejšega sodelovanja pri skupnih projektih, izmenjavi učiteljev in organizaciji praktičnega usposabljanja.

Zapisala: Petra Naglič, pomočnica ravnateljice

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

426 Splošno

Zaznamki

25 - letnica pobratenja med Jesenicami in Nagoldom 25 - letnica pobratenja med Jesenicami in Nagoldom 25 - letnica pobratenja med Jesenicami in Nagoldom 25 - letnica pobratenja med Jesenicami in Nagoldom 25 - letnica pobratenja med Jesenicami in Nagoldom 25 - letnica pobratenja med Jesenicami in Nagoldom

Na vrh strani