Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Zadnja gibalna urica - 15. 4. 2019 uredil: Petra Naglic, Datum objave: Torek, 16 April 2019 07:13

V ponedeljek, 15. 4. 2019, smo z otroki imeli zadnjo gibalno urico. Tema zadnje gibalne urice je bila olimpijske igre. Otroci so spoznavali različne zimske olimpijske discipline in slovenske športnike. Na štirih gibalnih poligonih so otroci tekmovali v slalomu in vijugali med količki kot Tina Maze, vozili smuk kot Ilka Štuhec, skakali na veliki in mali skakalnici kot Peter in Domen Prevc ter igrali hokej kot Anže Kopitar. Pri tem so zelo uživali.                                                                                                                           

Preko gibalnih uric so otroci urili svoje ravnotežje in orientacijo v prostoru. Z uricami smo želeli otrokom omogočiti veliko zabave, druženja s prijatelji ter predvsem uživanje v gibanju skozi igro. Giba Gib je na koncu tekmovanja vsem podelil kolajne Giba Gib prvak.

Na gibalnih uricah smo se počutili odlično, saj smo pridobili veliko novih praktičnih izkušenj in znanja, z otroki smo se v dveh mesecih zelo povezali ter pridobili njihovo zaupanje skozi igro. Najbolj pomembno nam je bilo, da so otroci uživali in da so iz telovadnice odhajali nasmejanih obrazov.

Dijaki izbirnega modula  šport za otroke ter njihova mentorica in profesorica Marta Bajc so se zahvalili ravnateljici Vrtcev Jesenice za zaupanje in sodelovanje ter vzgojiteljicam Vrtca Julke Pibernik Jesenice, ker so vestno vodile predšolske otroke vsak ponedeljek dva meseca na gibalne urice v našo telovadnico.   
                                                                                                                                                        
Vzgojiteljice pa so povedale, da so otroci zelo uživali in so komaj čakali ponedeljek, da pridejo k nam. Z našim delom so bile zelo zadovoljne in z želijo, da se  naslednje leto Gibalne urice še nadaljujejo v naši telovadnici.

Zahvaljujemo se tudi Občini Jesenice, ker je v okviru Preventivnega projekta na področju dela z otroki in mladostniki finančno podprla Gibalne urice z lutko Giba Gib.

Dijaki izbirnega  strokovnega modula Šport za otroke in mentorica Marta Bajc

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

453 Splošno

Zaznamki

Zadnja gibalna urica - 15. 4. 2019 Zadnja gibalna urica - 15. 4. 2019 Zadnja gibalna urica - 15. 4. 2019 Zadnja gibalna urica - 15. 4. 2019 Zadnja gibalna urica - 15. 4. 2019 Zadnja gibalna urica - 15. 4. 2019

Na vrh strani