Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Dve različni nogavici ob mednarodnem dnevu Downovega sindroma uredil: Petra Naglic, Datum objave: Četrtek, 21 Marec 2019 20:17

Dijaki na Srednji šoli Jesenice so danes, 21. marca, na svetovni dan Downovega sindroma obuli različni nogavici. Ta dan obeležujejo po mnogih državah sveta in temu se pridružuje tudi Slovenija. Datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma – tretji dodatni kromosom na 21. paru kromosomov človeške celice. Geslo letošnjega dne je Nihče naj ne ostane zadaj.

V podporo osebam z Downovim sindromom si številni na današnji dan oblečejo različni nogavici. S tem simbolično izražajo podporo tem osebam. S tem pokažemo, da ne morejo imeti idealni par kromosomov, so pa enkratni v svoji različnosti.
S to gesto odprtosti so tudi dijakinje 3. AZ  sporočale, da sprejemamo drugačnost in opozarjale na raznolikost ljudi v družbi.

Zapisala: Maja Štempihar

Foto: Janja Oman, 3. AZ 

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

453 Splošno

Zaznamki

Dve različni nogavici ob mednarodnem dnevu Downovega sindroma Dve različni nogavici ob mednarodnem dnevu Downovega sindroma Dve različni nogavici ob mednarodnem dnevu Downovega sindroma Dve različni nogavici ob mednarodnem dnevu Downovega sindroma Dve različni nogavici ob mednarodnem dnevu Downovega sindroma Dve različni nogavici ob mednarodnem dnevu Downovega sindroma

Na vrh strani