Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Predšolske otroke smo povabili na gibalne urice uredil: Petra Naglic, Datum objave: Torek, 19 Februar 2019 11:14

V ponedeljek, 18. 2. 2019, smo dijaki četrtega letnika programa predšolska vzgoja Srednje šole Jesenice v okviru izbirnega strokovnega predmeta Šport za otroke povabili predšolske otroke vrtca Julke Pibernik Jesenice na Gibalne urice v našo telovadnico.

Dijakinja Ema Sajevic je kot animatorka z lutko Giba Gibom otrokom predstavila, kaj bomo delali na Gibalnih uricah v mesecu marcu in aprilu. Vsak otrok je dobil gibalni kartonček v obliki pobarvanke in zgibanko za starše in vzgojiteljice.

Na koncu pa je skupaj s svojimi športnimi prijatelji tudi Giba Gib zapel in zaplesal na  pesmico z naslovom Giba Gib prvak:

» Danes sem prišel med vas, med vas, da pozdravim vas na glas.
Skupaj skočimo v zrak, v zrak, Giba Gib je naš prvak.
Hitro tečem naokrog, naokrog, plešem, pojem vse povsod.
Zdaj razgibajmo se vsi en-dva, en-dva, da ostanemo v kondiciji!                                                                                                   
Dam ti petko, daš mi petko!«

Skupaj z mentorico profesorico Marto Bajc smo v mesecu septembru, oktobru, novembru in decembru za predšolske otroke pripravili različne gibalne naloge in basni na temo poklici, gozdne živali, športne panoge, risani junaki, živali na kmetiji, štirje letni časi, slovenski super junaki in olimpijske igre.

S predšolskimi otroki se bomo družili, gibali, učili na sproščen način z lutko Giba Gibom že tretje šolsko leto.

Zahvaljujemo se tudi Občini Jesenice, ki je sofinancirala projekt Gibalne urice z lutko Giba Gibom v okviru Preventivnih projektov na področju dela z otroki in mladostniki.

Dijaki izbirnega strokovnega predmeta šport za otrokenazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

385 Splošno

Zaznamki

Predšolske otroke smo povabili na gibalne urice Predšolske otroke smo povabili na gibalne urice Predšolske otroke smo povabili na gibalne urice Predšolske otroke smo povabili na gibalne urice Predšolske otroke smo povabili na gibalne urice Predšolske otroke smo povabili na gibalne urice

Na vrh strani