Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Na Srednji šoli Jesenice smo proti kajenju uredil: Petra Naglic, Datum objave: Sobota, 2 Februar 2019 10:18


Na naši šoli smo 31. januarja ob  svetovnem dnevu boja proti kajenju izvedli protikadilsko akcijo.

Dijakinje 4. letnika zdravstvene usmeritve, Manca, Metka, Valentina, Natalija, Anja, Katarina in Tina, so na pobudo mentorice Maje Štempihar dijake in zaposlene osveščale o nevarnih posledicah kajenja in jih z nasveti spodbujale k opustitvi kajenja. S plakati, letaki in z nagovorom so jih seznanjale z možnostjo pomoči pri prenehanju kajenja.

Kadilcem smo v zameno za cigareto ponudili sadje, nekadilce pa spodbujale, da to tudi ostanejo.

Ta dan smo med vsemi dijaki na šoli izvedli anonimno anketo o kajenju, saj si želimo ugotoviti delež kadilcev na šoli in v primeru velikega števila kadilcev (rezultati ankete še niso znani) ustrezno ukrepati ter izvajati dodatne delavnice v boju proti kajenju. Seveda je od vsakega posameznika in njegove želje po prenehanju odvisno, ali mu bo uspelo, mi smo z našo akcijo le spodbujali in opominjali na priložnost za opustitev kajenja.

Maja Štempihar

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

426 Splošno

Zaznamki

Na Srednji šoli Jesenice smo proti kajenju Na Srednji šoli Jesenice smo proti kajenju Na Srednji šoli Jesenice smo proti kajenju Na Srednji šoli Jesenice smo proti kajenju Na Srednji šoli Jesenice smo proti kajenju Na Srednji šoli Jesenice smo proti kajenju

Na vrh strani